(VIDEO) Doro telefoni za starije osobe


IZVOR: Republika - 15.07.2018 | 01:30


Na našem tržištu često se družimo sa proizvodima koji su namenjeni široj populaciji, ali prevashodno onoj koja se dobro snalazi u digitalnom svetu. Šta sa onima koji se ne ubrajaju u takve korisnike? Na njih, srećom, misli neko. Tako se na srpskom tržištu pojavila kompanija Doro, čije vam uređaje danas predstavljamo - konkretno, u pitanju su tri telefona.

Tehnološki pomaci iz generacije u generaciju dobijaju na intenzitetu, ali i tempu prihvatanja. Ukoliko ste propustili svega par godina, naći ćete se u čudi kakvi se uređaji koriste, bili to televizori, rerne, usisivači, telefoni, računari ili zvučnici. Vrlo lako možete da se izgubite u moru opcija, mogućnosti, komplikovanih procesa prijavljivanja (nama koji pratimo stvari možda ne toliko komplikovanih, ali nekom drugom - svakako). Stavite se u poziciju tih osoba - one ostaju na svojevremenoj tehnološkoj vetrometini.

Dodamo li tome da je često reč o starijim osobama, koje imaju određenih potreba, kao i problema sa određenim čulima, bolestima, slabljenjem vida ili taktilnog osećaja, dobijamo veoma veliki broj potencijalnih korisnika specijalno dizajniranih uređaja. Moramo priznati da nas stoga čudi što se niko u tom smislu nije pojavio, makar ne do sada. I to posebno u Srbiji, koja će u narednim godinama imati sve starije stanovništvo, u proseku.

Tu na scenu stupa kompanija Doro. Reč je o kompaniji koja se specijalizovala upravo za proizvode namenjene starijim sugrađanima. Iskreno, dopada nam se što se pokazuje da ima ko da misli na ovu populaciju, jer često se u praksi susrećemo sa pitanjima starijih sugrađana - šta da kupe i zašto niko ne pravi neke proizvode posebno namenjene njima? Doro je specijalizovan upravo u segmentu uređaja namenjenih starijim osobama, i na test smo dobili tri njihova telefona. Pogledajmo po čemu se izdvajaju.