SICILIJA VAS ZOVE NA LETOVANJE: Najživopisnije, najveće i najintrigantnije ostrvo Mediterana, samo u Belvi Travelu po SPECIJALNOJ PONUDI već od 499€ (smeštaj i avionski prevoz) - Polazak 10. jula


IZVOR: Sponzorisani tekst - 04.07.2018 | 05:00


Belvi Travel za vas ovo leto organizuje direktan čarter let za Siciliju, polazak je 10. jula, uz hotelski smeštaj sa uslugom polupansiona za samo 499€. Uz SPECIJALNU PONUDU za paket aranžman od 11 dana/ 10 noćenja, letujte na Siciliji i uštedite.

Foto: Promo foto

SICILIJA je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi - Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Tradicionalni uzgoj vinove loze omogućava proizvodnju svetski poznatih vina od koji su najpoznatija Marsala, Moscato di Pantelleria, Nero d'Avola, Etna... Ne propustite sicilijanska vina, ni čuvene kanole - najpoznatija lokalna poslastica pravljena od sira "rakota". Glavni grad Sicilije je Palermo (686.722 stanovnika). Na Siciliji vlada Mediteranska klima. Maksimalne temperature u toku dana su oko 33°C., a jutarnje oko 20°C. Korisno je znati da samo mali broj  restorana radi ceo dan, većina ih se otvara oko 19.00h. Takođe, većina prodavnica radi od 08.00h ali sa obaveznom poslepodnevnom pauzom od 12h - 16h.

TAORMINA - Nalazi se na istočnoj strani ostrva i jedno je od najpoznatijih letovališta na Siciliji. Nalazi se na brdu iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Iz razloga što je Taormina na brdu, do plaže se dolazi žičarom koja radi tokom celog dana ili hotelskim mini busevima.

ĐARDINI NAKSOS - Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru i u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji - Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi. Plaže su uglavnom peščane. Podeljene su na javni i privatni deo na kojem se naknadno plaća zakup ležaljki i suncobrana.

LETOJANI - je malo mesto sa svega 2 600 stanovnika, smešteno na malom uzvišenju u blizini Taormine. Ovo je veoma posećeno mesto i svojom idealnom lokacijom olakšava obilazak ostrva. Plaže su uglavnom peščane. Kulturni i zabavni život ovog malog mesta je aktivan a mesni trg okružen velikim palmama vas neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: Promo foto

Hotel Albatros 3* Letojanni

Položaj hotela: hotel je smešten na samoj peščanoj plaži Letojanija i preporučuje se onima koji su u potrazi za mirnim odmorom i kupanjem. Plaža je dugačka nekoliko kilometara i ima svoje javne delove koji se ne plaćaju, kao i privatizovana lida gde se mogu iznajmiti suncobrani i ležaljke. Od Taormine je udaljen oko 5 km.

Hotelski sadržaj: hotel poseduje privatni deo plaže sa suncobranima i ležaljkama čije se korišćenje doplaćuje, bar i restoran sa terasom, na kojoj se ponekad služi večera, besplatan Wi-Fi internet dostupan u hotelskom lobiju, sef boksove na recepciji (uz doplatu), lift, TV salu.

Sobe: hotel raspolaže sa 77 soba koje poseduju klima uređaj, TV, telefon, mini frižider (na upit uz doplatu),  kupatilo, fen, balkon.

Usluga: polupansion, doručak - buffet servis  (samoposluživanje), večera - izbor više jela iz menija.

SPECIJALNA PONUDA: DVOKREVETNA SOBA (POLUPANSION) + AVION + DINARSKI DEO PO CENI  499€, polazak 10. jul

Foto: Promo foto

Hotel Porto Azzurro 3*, Giardini Naxos

Položaj hotela: ovaj mali porodični hotel, tradicionalne usluge u kombinaciji sa lokalnim šarmom, smešten je na promedi zaliva Naxos, samo nekoliko metara od gradskog arheološkog muzeja i 300m peskovitog dela plaže. U neposrednoj blizini hotela nalaze se mnogobrojni restorani, barovi i prodavnice ručno izrađenih predmeta i suvenira.

Hotelski sadržaj: hotel je potpuno renovin, poseduje restoran, lobi, bar, wi-fi internet, sef boksove na recepciji, parking.

Sobe: svaka poseduju klima uređaj (uključen u cenu), telefon, LCD TV sa sateletskim kanalima, wi-fi internet, kupatilo i balkon. Pojedine sobe su sa pogledom na more.

Usluga: polupansion, doručak - buffet servis  (samoposluživanje), večera - izbor više jela iz menija.

SPECIJALNA PONUDA: DVOKREVETNA SOBA (POLUPANSION) + AVION + DINARSKI DEO PO CENI  529€, polazak 10. jul