IGRE za Playstation 5 USKORO GOTOVE?


IZVOR: play.co.rs - 08.03.2018 | 23:30


Izgleda da će peta generacija Playstation konzola stići znatno ranije nego što se očekivalo, pošto su, prema glasinama, dev alati za razvoj igara početkom godine poslati razvojnim studijima.

Foto: pixabay.com

Spremni za Playstation 5?

Dev alati predstavljaju robustni hardver i softver koji je po snazi, mogućnostima i performansama veoma sličan planiranoj konzoli, tako da developeri koji rade na igrama imaju u vidu mogućnosti konzole dok razvijaju/portuju igru. Još je navedeno da su alati poslati manjim(third-party) developerima, na osnovu čega možemo zaključiti da studiji bliski Soniju (Naughty Dog) i drugi veliki izdavači još od ranije rade na igrama za PS5.

Obzirom na to da se radi o dev alatima, otkrivanje petice možemo očekivati tek najranije naredne godine, a dolazak svakako ne pre 2020.

Informacija dolazi ni manje ni više od novinara Markusa Selarsa, koji je već poznat i cenjen po iznošenju raznih informacija koje su u velikom broju slučajeva tačne, kao što je nedavno pogodio da će Nintendo Direct početi 8. marta. On je takođe prvi izneo u javnost da će ovogodišnji CoD biti Black Ops 4, a to nam potvrđuju i drugi izvori. Ali, pošto je reč o glasinama, ovu informaciju ipak moramo uzeti sa rezervom.