(VIDEO) "Dženeral motors" sada nudi kupovinu iz automobila


IZVOR: - 05.12.2017 | 23:16


Ali kakvu! Pritiskom na ekran moguće je platiti gorivo, kafu, hranu, rezervisati hotel ili termin za servis automobila. Ova besplatna i sveobuhvatna aplikacija integrisana je u vozila američkog giganta "dženeral motors".

Foto: General Motors Media

Marketplace - kupovina na dodir

Za razliku od sličnih aplikacija o kojima se tek priča, "dženeral motorsov" marketplejs (iliti pijaca u slobodnom prevodu) već je počeo sa radom. Instalira se na multimedijalni sistem vozila ovog proizvođača i omogućava kupovinu jednim dodirom. 

Nakon početnih podešavanja, vozač je u mogućnosti da bezbedno, tokom vožnje, kupuje robu i usluge pritiskom na ekran. Dovoljno je da izabere lokaciju na mapi, recimo čuvenu "starbaks" kafiteriju, i tamo pritiskom na ekran naruči kafu za poneti.

Prednost ove aplikacije je što je dostupna sada i potpuno funkcionalna, za razliku od konkurentskih "Apple CarPlay" i "Android Auto" koji omogućavaju da se aplikacije sa telefona prikazuju na uređaju vozila ali ne omogućavaju bilo kakvu kupovinu, marketplejs je omogućava.

Ovo je u neku ruku i vesnik ne tako daleke budućnosti kada ćemo svakodnevne obaveze moći da obavimo mnogo jednostavnije i lakše bez nepotrebnog čekanja u redu.

Dženeral motors je objavio da već sada u SAD postoji gotovo dva miliona njihovih vozila na kojima se može besplatno instalirati, a do kraja godine očekuje se da će se njihov broj udvostručiti.

Za kraj pogledajte i snimak o tome kako marketplejs izgleda u praksi.