VODIČ ZA SAVRŠEN IZBOR: Srpski akva-parkovi za provod i osveženje


IZVOR: Marija Stanić - 30.06.2021 | 08:00


Ukoliko pripadate onima koji zbog nedostatka vremena ili novca ovog leta neće putovati vam zemlje, spas od vrućine možete potražiti u nekom od odlično opremljenih zabavnih akva-parkova na teritoriji Srbije.

Foto: Tanjug/D. ANČIĆ

Napravili smo listu mesta gde je provod zagarantovan, na vama je samo da izaberete

Ovakav odmor, pa makar trajao samo dan, odličan je izbor za sve generacije i nepresušan izvor zabave i zanimljivih atrakcija.

Akva-parkovi su, sasvim opravdano, omiljene letnje oaze koje garantuju odličnu atmosferu i dobar provod. Portal Republika.rs predstavlja najpopularnije akva-parkove u Srbiji.

Akva-park Jagodina

Nalazi se u najlepšem delu grada, u samom centru Jagodine, a prostire se na 50.000 kvadratnih metara. Opremljen je s osam bazena, koji su prilagođeni različitim uzrastima i potrebama. Tu su i brojni tobogani i najrazličitije vodene atrakcije za decu i odrasle. Ukupna dužina toboganskog sistema iznosi oko 600 metara, a 15 licenciranih spasilaca budno prate sve posetioce. Osim toga, tu su i tereni za brojne sportove, igralište za decu sa ljuljaškama i klackalicama, a možete se i okrepiti u lepo uređenim baštama restorana i kafića.

 

 

Akva-park Petrolend

U blizini Bačkog Petrovca nalazi se kompleks bazena, tobogana i ostalih vodenih atrakcija za svačiji ukus. U Petrolendu možete uživati u bazenu s talasima ili se spuštati čamcima niz improvizovane brzake. Mlađi posetioci oduševiće se vodenim zamkom i kulama s toboganima, dok će stariji uživati u adrenalin-parku sa 40 prepreka raspoređenih na tri nivoa. Tereni za odbojku, fudbal na pesku i travi, košarku, kao i oni na otvorenom, neki su od dodatnih sadržaja koje možete koristiti.

 

 

Akva-park Silver lejk

Posetioci Srebrnog jezera u vrelim letnjim danima mogu da uživaju u lepo uređenom akva-parku koji se nalazi u neposrednoj blizini glavnog šetališta. Pet bazena različitih dubina prilagođeni su svim generacijama, a do njih po želji možete doći stepenicama ili se spustiti niz brojne zatvorene i otvorene tobogane.

 

 

Akva-park Doljevac

Na jugu Srbije, na svega dva kilometara od Leskovca, prostire se sportskorekreativni kompleks akva-parka u Doljevcu. Iako ne može da se pohvali veličinom, svakako je jedan od najlepših u Srbiji. Sadrži šest bazena za decu i odrasle, brojne tobogane, loptu koja pravi veštačke talase. Najmlađi posetioci mogu da uživaju u pokretnom mobilijaru s mnogo igračaka i zanimljivosti, a odrasli u fitnes igralištu na otvorenom.

 

 

Akva-park Izvor

Na samo sat vremena vožnje od Beograda u Bukovičkoj banji u Aranđelovcu nalazi se impresivan akva-park. Idealan je za ljubitelje adrenalinskih aktivnosti jer, pored bazena s mineralnom vodom, može da se pohvali i najvišim toboganima u Srbiji i nizom modernih atrakcija na vodi. Osim toga, ovde možete igrati tenis, mali fudbal i košarku. U sklopu kompleksa nalazi se i luksuzni hotel s pet zvezdica za one koji žele da u ovom atraktivnom akva-parku uživaju više dana.

 

 

Akva-park Podina

Na svega kilometar i po od centra Sokobanje nalazi se akva-park Podina. Sastavni deo kompleksa čine poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, kupalište za decu i odrasle, bazen s tri tobogana, vodene pečurke, igraonica na vodi i mnogobrojni drugi zabavni sadržaji za idealno proveden letnji odmor.

 

 

Akva-park Mlavske terme

Nalaze se u podnožju Homoljskih planina, u banji Ždrelo i to je jedini akva-park u našoj zemlji koji je otvoren tokom cele godine. U svojoj ponudi ima sedam bazena, tri velika tobogana - kobra, džungla i zebra. U sklopu parka, u samom dvorištu, nalazi se i smeštajni objekat "Dvorac", koji je dekorisan u stilu srednjovekovnih zamaka. Osim odličnog i zabavnog akva-parka, ova banja je idealno mesto za odmor zbog zelene okoline, netaknute prirode i lekovitih voda koje uspešno saniraju niz problema i bolesti.

 

 

Akva-park Draguljica

Nalazi se u Jošaničkoj banji nedaleko od Kopaonika, pa ako planirate da odmor provedete na najpoznatijoj planini u Srbiji, obavezno svratite u Draguljicu. Akva-park je okružen zelenilom, a za punjenje bazena koristi se termalna voda temperature oko 40 stepeni, koja se rashlađuje vodom iz obližnje reke Jošanice. Osim bazena s toboganom, akva-park ima i dva džakuzija, kao i veštačko jezero.