(VIDEO) LJUDI SU ZGROŽENI: Napredni robotski pas deluje zastrašujuće!


IZVOR: Republika - 15.11.2017 | 00:30


Nova generacija robotskog psa Spot Mini kompanije Boston Dynamics izgleda poprilično zastrašujuće iako je dosta naprednija od prethodnog modela koji je predstavljen prošle godine.

Foto: youtube.com/Boston Dynamics

Robot-pas

Kompanija Boston Dynamics objavila je na Youtubeu kratki video u kojem je prikazala kako izgleda njen novi robotski pas. Sudeći prema komentarima, mnoge više zanima kako mogu "ubiti i smrskati" psa Spot Mini, nego kakve su njegove specifikacije.

- Ne mogu zamisliti da ovaj čudni pas bude pored mene - jedan je od komentara ispod videa na Youtubeu.

Noge i telo robota Spot Mini prekrivene su žutim pločama. S njegovim fleksibilnim pokretima, robotski pas izgleda zaista fluidno. Boston Dynamics je pokazao veliki napredak u razvoju karakteristika robota s obzirom da prvi Spot Mini iz 2016. nije pokazao zavidne sposobnosti u obavljanju zadataka i slušanju vlasnika.

Prvi Spot Mini težak je 25 kilograma. Oslanja se u potpunosti na električni pogon, a s jednim punjenjem može raditi 90 minuta. Ovo je jedan od najtiših robota Boston Dynamicsa koji sadrži niz naprednih senzora za kretanje i manipuliranje objektima u prostoru.

Iz Boston Dynamicsa u videu na Youtubeu napisali su kako novi Spot Mini stiže uskoro, ali još nije potpuno jasno kad bi ovaj robotski pas mogao biti predstavljen.