(VIDEO) YOU TUBE, TIK TOK I INSTAGRAM POSTAJU PROŠLOST: Nova video aplikacija YurOn pobija sve rekorde


IZVOR: PC Press, Republika - 24.10.2020 | 19:30


YurOn platforma, daje kreatorima priliku da zarade novac od svojih napora. Nova platforma ima za cilj autentično povezivanje ljudi kroz povezane razgovore (threaded conversations).

Foto: youtube.com/printscreen

YurOn logo

Londonska video platforma YurOn je nova vrsta video platforme koja povezuje ljude na novi način putem threaded selfies – gde korisnici postavljaju pitanja i odgovaraju na njih postavljanjem kratkih video snimaka o sebi. Za nekoliko meseci od pokretanja ranije ove godine, YurOn je privukao preko 5.000 korisnika, koji danas na YurOnu provode više vremena nego na Twitteru dnevno i već su kreirali preko 5.000 video snimaka sa preko 100.000 pregleda – više nego što je YouTube imao u istoj fazi njegovog rasta. Platforma je stvorena za podsticanje autentične interakcije.

Platforma takođe razvija nove načine za kreatore video snimaka da unovče svoje thread-ove, sa funkcijom upozorenja i ekskluzivnim sadržajem koji se može kupiti. U planu je podsticanje korisnika da plaćaju za pristup ekskluzivnim threadovima. Preduzeća takođe mogu platiti za dobijanje video povratnih informacija od korisnika za testiranje ideje, za istraživanje tržišta i zapošljavanje.

Davanje korisnicima onoga što žele i nagrađivanje za njihov trud je poslovni model koji će sigurno uspeti. Korisnici se umaraju od društvenih giganata koji prikupljaju njihove podatke i bune se protiv „Surveillance Capitalism “. Prepuštanjem kontrole u ​​ruke korisnika dajući im ono što žele da vide i učine učiniće ih efikasnijim u interakciji sa platformom. I to će sigurno biti dobitna kombinacija.