SAMSUNG U PUNOM ZAMAHU: Čak pet moćnih, novih uređaja


IZVOR: personalmag.com/Republika - 24.07.2020 | 16:33


Na predstojećem Galaxy Unpacked događaju, Samsung će predstaviti čak pet nesvakidašnjih uređaja, kao deo nove tehnološke ere pod nazivom Next Normal (Novo normalno), najavio je u blog objavi TM Roh, predsednik i direktor za razvoj i istraživanje u odeljenju za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Foto: youtube.com/SS Tech

Samsung

Na predstojećem Galaxy Unpacked događaju, Samsung će predstaviti čak pet nesvakidašnjih uređaja, kao deo nove tehnološke ere pod nazivom Next Normal (Novo normalno), najavio je u blog objavi TM Roh, predsednik i direktor za razvoj i istraživanje u odeljenju za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Nova era mobilne tehnologije u potpunosti prati okolnosti Novog normalnog, jer ostati povezan i funkcionalan postaje sastavni deo novonastale svakodnevice. Stoga će se ovo novo razdoblje razvijati u tri strateška smera: inovativnost na polju tehnologije, otvorena saradnja sa partnerima i agilnost uređaja prilagođenih ubrzanom načinu života.

 
$bp("Brid_95607531", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

- Ovi uređaji rezultat su naše vizije da korisnicima pružimo nova i drugačija iskustva, kao i besprekornu funkcionalnost i postojanost – na poslu ili u slobodno vreme, kod kuće ili van nje. Novo normalno korisnicima omogućava da u potpunosti iskoriste svoje uređaje, nudeći nove oblike povezivanja, rada i komunikacije - rekao je TM Roh, dajući jasnu naznaku o kakvim uređajima je reč.

Šest meseci inovacija

TM Roh preuzeo je vođstvo nad odeljenjem za mobilne komunikacije pre šest meseci, donevši  svežinu i inovativnost u pogledu novih tehnologija, sa velikim ulaganjima na polju istraživanja i razvoja, ali i implementacije 5G mreže.

- Od preklopnih telefona do 5G mreže, korisnicima neprestano nudimo nove oblike tehnologija. Veoma sam uzbuđen da vidim naše inovacije u praksi, jer tek onda kada menjaju kvalitet života na bolje, one pokazuju svoju pravu vrednost - objasnio je TM Roh.

Brojne saradnje sa partnerima

U svom blogu, TM Roh podseća i na saradnju Samsunga sa mnogobrojnim partnerima, koja je rezultirala novim mogućnostima.

- Izuzetno cenim moć naše partnerske mreže. Oduvek sam verovao da zajednički možemo da stvaramo inovacije koje nude vrhunsko korisničko iskustvo - istakao je Roh. Među partnerima nalaze se kompanije kao što su Google, Microsoft, Netflix i Spotify, što je znatno olakšalo sinhronizaciju Samsung uređaja sa računarima i unapredilo kvalitet video poziva, za bolji osećaj povezanosti tokom trenutne epidemiološke situacije.

 
$bp("Brid_95608148", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Agilnost kao ključ

TM Roh je u svojoj objavi naglasio i važnost uređaja u kontekstu brze svakodnevice, gde je korisniku iznad svega potrebna agilnost.

- Ovi uređaji prilagođeni su za rad, igru i multitasking, lako se uklapajući u različite životne stilove. Ovakav strateški pristup doneo nam je potpuno nov pogled na tehnologiju - zaključio je Roh.