META UVELA INOVACIJU! Vocap ima novi izgled! (VIDEO)


IZVOR: Republika/ T. J. - 11.05.2024 | 17:39


Glavna promena kod novog dizajna jeste izbor posebne nijanse zelene kao glavne boje, nakon razmatranja više od 35 različitih verzija boja.

Foto: Printscreen
META UVELA INOVACIJU! Vocap ima novi izgled! (VIDEO)

WhatsApp aplikacija će doživeti značajne promene, s obzirom na to da je Meta sprovela brojne izmene kako bi unapredila korisničko iskustvo. Već mesecima je Meta testirala novi izgled aplikacije u beta verziji, a cilj je bio da se integrišu sve promene koje je WhatsApp iskusio poslednje dve godine.

Na kraju smo se odlučili za zelenu koja je karakteristična za WhatsApp, kao i za harmonično uparivanje boja kroz celu aplikaciju - dodali su iz WhatsApp-a.

 

Glavna promena kod novog dizajna jeste izbor posebne nijanse zelene kao glavne boje, nakon razmatranja više od 35 različitih verzija boja. Iz WhatsApp-a su dodali da su se na kraju odlučili za zelenu koja je karakteristična za aplikaciju, kao i za harmonično uparivanje boja kroz celu aplikaciju. Pored toga, Meta je ažurirala i ikonice koje sada imaju zaobljen stil, a takođe su ažurirane i ilustracije.

Na Android platformi, Dark Mode je sada malo tamniji nego ranije, što obezbeđuje veći kontrast i dublje tonove boja. Kada je reč o iPhone-u, novi "attachment menu" trebalo bi da olakša slanje datoteka, kreiranje anketa i slično. Takođe, osvežena je i paleta koja može da se koristi za pozadinu četova.

Ove promene donose svežinu i moderniji izgled WhatsApp aplikaciji, a korisnici će imati priliku da iskuse unapređeno korisničko iskustvo u skladu sa najnovijim trendovima i tehnologijama.

BONUS VIDEO