ŽELITE DA UKLONITE UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ NA SVOJIM PROFILIMA? Dovoljno je da učinite samo JEDAN POTEZ


IZVOR: Republika - 17.10.2023 | 08:42


Postupak je jako lak a posle njega više se nećete nervirati oko nekih komentara koje dobijate

Foto: pixabay.com
ŽELITE DA UKLONITE UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ NA SVOJIM PROFILIMA? Dovoljno je da učinite samo JEDAN POTEZ

Društvene mreže pomogle su prethodnih godina ljudima da se bolje povežu, da pronađu zaboravljene prijatelje, kao i da javno i slobodno komentarišu sve ono što ih inspiriše za to.

Međutim, zbog iste te slobode govora mnogi korisnici TikToka, Facebooka i Instagrama često dobijaju ružne ili komentare prepune mržnje, što može da ih frustrira na duže staze.

Ako nemate vremena ili ne želite da se prepirete s nekim na svom fidu ili fidu svoje dece, postoje načini kako možete da jednim potezom uklonite sve ono što vam ne prija.

Što se Instagrama tiče, otvorite Postavke (settings) i tamo pronađite opciju Privatnost (privacy), a onda i Komentare (comments) pa potom odaberite opciju Blokiraj komentare od… (Block comments from) i unesite korisničko ime profila čiji vam komentari smetaju.

Ukoliko pak, uopšte ne želite loše komentare na svoje postove, uđite ponovo u Postavke, pa u Privatnost, pa u Komentare i odaberite opciju Sakrij uvredljive komentare (Hide Offensive Comments).

Imate i opciju za filtriranje određenih reči u komentarima koje ne želite da vidite. Obično je reč o psovkama.

Za tu opciju otvorite ponovo Postavke, pa Privatnost, pa Komentare i ukucajte Manuelni filter (Manual Filter).

Unesite reči ili izraze koje ne želite da vidite i odvojite ih međusobno zarezom.

Takođe možete da odaberete opciju Filter najviše prijavljenih reči (Filter Most Reported Words) što će sakriti komentare koji sadrže reči koje su često prijavljivane u vašim postovima i pričama.

Gotovo identičan proces možete primeniti na TikToku ili Facebooku.