AKO NA OVOM MESTU DRŽITE VODU, NE ČUDITE SE ŠTO VAM PARE IDU IZ KUĆE: Privlači samo NEVOLJE i BOLESTI, odmah to promenite!


IZVOR: M.O. - 07.03.2024 | 13:30


Iako su ove teorije za nekoga čista glupost, mnogi ovo poštuju.

Foto: Shutterstock
AKO NA OVOM MESTU DRŽITE VODU, NE ČUDITE SE ŠTO VAM PARE IDU IZ KUĆE: Privlači samo NEVOLJE i BOLESTI, odmah to promenite!

Prema feng šui verovanju, voda je jedan od najmoćnijih elemenata, ali je važno održavati ravnotežu u korišćenju vode u domu.

Voda simbolizuje Jang energiju, dok spavaća soba treba da bude više Jin, zbog čega se ne preporučuje držanje vode u toj prostoriji. Nedostatak vodene energije može manifestovati kao nedostatak novca i problemi u životu, dok prekomerna vodena energija može dovesti do neodlučnosti. Važno je da voda bude bistra, sveža i idealno da teče i žubori.

Foto: pexels.com

Veoma je važno gde držite vodu u kući

Gde nikako ne treba držati vodu?
 

Desno od ulaznih vrata je jedna od lokacija gde se ne preporučuje držanje vode, jer može izazvati lošu energiju na porodicu i ljubavne veze. Takođe, voda u spavaćoj sobi ili iza leđa nije preporučljiva prema feng šui verovanju, što može štetiti zdravlju i bračnim odnosima.

Takođe se ističe da slike sa vodenim motivima nisu poželjne u spavaćoj sobi. Ispod stepenica je takođe lokacija u domu gde se ne bi trebalo držati vodu, jer se smatra da simbolično odbacujete blagostanje i bogatstvo.

Pripazite da u kući nemate vodu koja je ustajala, zamutila se, trula je ili smrdi. Redovno menjajte vodu u vazi sa cvećem, u akvarijumu... i pripazite da vam negde ne stoji zaboravljena čaša vode. 


Uzimajući u obzir ove stavke, važno je shvatiti kako feng šui verovanje može uticati na raspored i korišćenje vode u domu, te održavati balans između Jang i Jin energije kako bi se postigla harmonija u prostoru.

BONUS VIDEO: