POMOĆU OVE SMESE WC ŠOLJA ĆE BITI KAO NOVA: Zaboravite na HEMIKALIJE, sve što je potrebno imate pri ruci!


IZVOR: M.O. - 27.08.2023 | 14:45


Ovaj trik morate već danas da isprobate!

Foto: Shutterstock
POMOĆU OVE SMESE WC ŠOLJA ĆE BITI KAO NOVA: Zaboravite na HEMIKALIJE, sve što je potrebno imate pri ruci!

Često se oslanjamo na različite hemikalije kako bismo očistili WC šolju, iako neki od tih proizvoda mogu biti štetni po zdravlje. Ponekad čak i upotreba tih hemikalija ne daje željene rezultate, ostavljajući zaostatke prljavštine čak i nakon čišćenja.

Međutim, postoji jedan koristan trik koji se može primeniti kako bismo brzo rešili taj problem - upotreba praška za pranje veša.

Foto: Izvor: Unsplash/ Giorgio Trovato

Ribanje wc šolje ne mora da bude tešak posao

 

Jednostavno sipajte oko pola šoljice praška za pranje veša u WC šolju, ostavite da deluje oko 15 minuta, a zatim koristite čvrstu WC četku da snažno istrljate površinu. Na ovaj način, možete postići blistavo čistu unutrašnjost WC šolje, uz potpuno uklanjanje svih naslaga i prljavštine.

Zašto prašak za veš daje bolje rezultate?

To je zbog prisustva surfaktanata, ključnih sastojaka u deterdžentima, koji efikasno razgrađuju prljavštinu i naslage. Takođe, omekšivači vode u deterdžentu pomažu uklanjanju kamenca. Dodatno, antibakterijske komponente i izbeljivači prisutni u prašku za pranje veša dodatno doprinose higijeni WC šolje.

Dakle, ako nemate poseban čistač za WC šolju pri ruci ili jednostavno želite brz i efikasan način da svojoj WC šolji vratite sjaj bez puno truda, ne ustručavajte se koristiti malu količinu praška za pranje veša.

BONUS VIDEO: