NUDILI JOJ 5 MILIONA FUNTI ZA VEČE, PROSIO JE PRINC: Ko je žena koja je uzdrmala svet?


IZVOR: N.J. - 11.12.2022 | 17:00


Ima 49 godina i navodno bogatstvo od 100 miliona funti.

Foto: Tanjug/AP
NUDILI JOJ 5 MILIONA FUNTI ZA VEČE, PROSIO JE PRINC: Ko je žena koja je uzdrmala svet?

Za Amandu Stejvli kažu da je malo ljudi koji su se toliko radovali pobedom Saudijske Arabije nad Argentinom na Svetskom prvenstvu, kao ona. Amanda najveći deo svog bogatstva duguje "poslovima u pustinji" između šeika bogatih naftom i britanskih preduzeća, prenosi "Dejli mejl".

Stejvli je do sada svoje misli držala za sebe, ali prvi put progovorila je o poslovnim potezima, partnerima, ali i o državama Bliskog istoka. Ona je izrazila svoje mišljenje da nije mudro omalovažavati države Bliskog istoka dok se oslanjate na njih za naftu i plin usred krize troškova života.

A kao žena u svetu kojim dominiraju muškarci, ona ima vlastitu jedinstvenu perspektivu kada su u pitanju dvostruki standardi. Ona se prisetila svoje 20 - godišnje karijere u kojoj je, na primer, stariji kolega iz bankarstva rutinski nazivao pogrdnim imenom – i kako joj je jednom prilikom ponuđeno 5 miliona funti da spava sa starijim muškim finansijerom.

Foto: Tanjug/AP

Amanda Stejvli

- Znam da zvuči čudno, ali nastavila sam razmišljati, prostitutke to moraju raditi svaki dan - rekla je za The Mail on Sunday.

- Ne znam kako bi iko to mogao učiniti - rekla je.


Čak ni prosidba princa Andrejsa iz 2003. godine, koji je postao opčinjen njom nakon što su se upoznali u klubu zdravlja i konferencijskom centru koji je vodila, nije mogla da je "zaustavi". Na užas njezine majke, ona ga je odbila, rekavši prijateljima da će kraljevski život ograničiti njenu nezavisnost i moć zarađivanja.

Ona je još uvek bila u svojim ranim tridesetim kada je investitor ponudio ulaganje od 5 miliona funti za biotehnološku firmu koju je ona savetovala - ako pristane da spava sa njim.

Finansijer, za kog je naglašava da nije bio s Bliskog istoka, usvojio je vrlo pametnu taktiku.

- Izgurao je sve ostale investitore, tako da je imao kontrolnu poziciju. Do kraja smo radili na dogovoru i dogovorili smo se da ćemo se naći u hotelu. Onda je, naravno, kad smo došli do kraja, rekao: "Sada ćeš provesti noć sa mnom." Bilo je jasno da će novac biti na mom bankovnom računu ako budem spavala s njim - rekla je i dodala:

Foto: YouTube/Printscreen

Amanda

- Vodila sam posao, isplaćivala sam plate svom osoblju, morala sam podržavati svoj tim. Ovaj je posao bio kritičan: ako ga ne sklopimo, morali bismo platiti naknade koje se nazivaju "troškovi prekida" za odustajanje od njega. Bio je to ogroman novac. Razmišljala sam možemo li razgovarati i jednostavno uložiti bez (seksa). Otišla sam u hotel da razgovaramo, ali sam završila vrišteći i plačući,i u suzama. Izašala sam iz hotela, nazvala sekretaricu i rekla da je ovo smešno, ne mogu to učiniti - pričala je.

Danas, ona smatra da su se dogodile velike promene u bankarskom svetu:

- Svet je sada na sasvim drugačijem mestu. Svi smo krenuli dalje.

BONUS VIDEO: