NE DAJTE IH NIKOME: Prema narodnom verovanju ovih pet stvari NIKADA se ne pozajmljuju!


IZVOR: N.J. - 19.11.2022 | 18:00


A samo ste hteli da pomognete...

Foto: Izvor: Unsplash/ Tamara Bellis
NE DAJTE IH NIKOME: Prema narodnom verovanju ovih pet stvari NIKADA se ne pozajmljuju!

Veruje se da jedan nesebičan čin prema dragoj osobi, može baš vama da navuče nesreću. Svi smo bar jednom nekome nešto pozajmili, a nismo se zapitali kakve to posledice može da ima po nas, ali i na osobu kojoj pozajmljujemo. Prvi na spisku stvari koje ne bi trebalo da pozajmljujete je:

1. Posuđe

Koja god vrsta posuđa da je u pitanju, veruje se da je usko povezano sa energijom kuće u kojoj se nalaze. Ako neko hoće da učini nešto loše drugima, samo treba da dozvoli korišćenje svog posuđa.

2. Novčanik i torbe

Ako pozajmljujete novčanik ili torbe to je povezano u vezi sa odlaskom novca iz kuće. Ukoliko imate luksuzne delove garderobe, to se odnosi i na njih.

Foto: pixabay.com

Mala crvena torbica

3. So isključivo kao poklon

Znate one scene iz filma kada vam komšija dođe po so? E pa to nikako nemojte pozajmljivati! Veruje se da so ima jaku energiju i da loše utiče na sudbinu, tako da ga dajte isključivo kao poklon.

4. Metla

Za metlu se takođe veruje da ako je pozajmite čeka vas novčanik gubitak, kao i da postoji šansa za otkazom na poslu, tako da razmislite da li vam je to neophodno u ovom momentu.

Foto: pixabay.com

Metla za čišćenje dvorišta

5. Papuče

Nije dobro pozajmljivati drugima svoje papuče, veruje se da to može da donese muke na poslu i zastoj u profesionalnom napredovanju. Ako ne volite da gosti hodaju po kući u cipelama, nabavite nekoliko pari najtanjih papuča, nalik onim hotelskim, koje biste mogli da im ponudite čim stignu.

Takođe, to nije sve. Ista pravila važe i za nakit i za odeću inače. Veruje se da kada stavljate na sebe nešto što je tuđe na taj način privlačite i probleme te osobe.

BONUS VIDEO: