AKO PLANIRATE KIĆENJE: Evo koliko košta novogodišnja jelka


IZVOR: E. S. T. - 12.12.2017 | 23:47


Cene jelki su proporcionalne njihovim dimenzijama, pa ćete za velike jelke morati da izdvojite malo više novca. Trenutne cene veštačkih jelki se kreću od 500 do 52.000 dinara.

Foto: pixabay.com

Pakovanje malih kugli košta 50 dinara

Nova godina je već pred vratima i pravo je vreme da se razmišlja o prazničnoj dekoraciji doma, a pre svega ukrašavanju jelke. Prodavci su uveliko pripremili ponudu novogodišnjih ukrasa i jelki, a izuzetak

su samo jelke sa busenom, koje će biti u prodaji tek od polovine decembra. Veštačke jelke su uveliko dostupne kupcima u kineskim prodavnicama, hipermarketima, radnjama specijalizovanim za prodaju ukrasa, kao i u brojnim internet prodavnicama.

Ako se pak odlučite da ove godine ukrašavate prirodnu jelku, ekipa Srpskog telegrafa apeluje da kupite jelku sa busenom, koju nakon korišćenja možete zasaditi u obližnjoj šumi ili mestu predviđenom za nove sadnice. Osim što ćete spasti biljku, korišćenjem jelke sa busenom imaćete manje iglica na podu oko novogodišnjeg drveta. "Zelenilo Beograd" će pustiti u prodaju prirodne jelke u drugoj polovini decembra, a pretpostavlja se da će cene biti slične prošlogodišnjim, kada se za drvo visine 1,2 do 2,5 metara plaćalo od 1.000 do 3.000 dinara.