(RECEPT) HRANA ZA PRAVE GURMANE: Šnicle u sosu od pečuraka, PRSTE DA POLIŽEŠ!


IZVOR: Republika - 17.10.2020 | 07:13


Ako želite mekane i sočne onda ih pre služenja 15 minuta potopite u vruć sos. Šniclama u sosu će svi biti oduševljeni.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

4 šnicle

so, biber, suvi začin
1 jaje
2 kašike mleka
bršno i prezla
200 gr šampinjona
1dl pavlake
ulje

 
$bp("Brid_02918788", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Priprema:

Šnicle izlupajte čekićem pa ih posolite i ostavite da odstoje. Jaje razmutite sa malo soli pa dodajte mleko i izmešajte da se sjedini. Svaku šniclu uvaljajte u brašno pa u jaje i na kraju u prezlu i pecite na ulju. Nakon pečenja ocedite ulje pa mu dodajte iseckane šampinjone i 1dl vode. 

Dinstajte šampinjone dok ne omekane. Kad su skuvani razmutite 2 kašike brašna sa malo vode i dodajte šampinjonima. Ako je pregusto uspite malo vode i mešajte. Na kraju dodajte suvi začin i biber. Promešajte pa dodajte pavlaku i mešajte dok se ne rastopi.

Šnicle ili prelijte ovim sosom pre služenja ili ih potopite. Služite uz pečen krompir.