(RECEPT) MAK, MALINE I FIL OD VANILE: Ovaj kolač se brzo sprema, a još se brže pojede!


IZVOR: Republika - 21.09.2020 | 23:25


Spoj maka i malina u startu obećava! Ako tome dodate još i kremasti fil od vanile - jasno vam je da je reč o vrhunskom kolaču koji se brzo i lasko sprema, a još brže pojede...

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 180 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 150 ml mleka
  • 150 g brašna
  • 150 g mlevenog maka
  • na vrh kašičice praška za pecivo
  • 100 g džema od višanja za premazivanje biskvita

Foto: Photo by Mariana Vusiatytska on Unsplash

Foto: Ilustracija

Krem: 

  • 500 ml mleka
  • 4 žumanca
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puding od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 110 g šećera
  • 30 g omekšalog maslaca

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Za dekoraciju:

  • 200 g malina

Priprema

Od sastojaka za testo umutite smesu za biskvit. Pecite u plehu obloženom papirom za pečenje oko 35 minuta na temperaturi od 175 stepeni.

Dok se biskvit peče, skuvajte fil. U posudu za kuvanje stavite mleko, jaja, obe vrste šećera, puding od vanile i brašno, ali prvo varjačom dobro izmešajte da ne bi imalo grudvica. Tek tada stavite na laganu vatru i skuvajte fil. Kada se smesa zgusne, mešajte na laganoj vatri još 5 minuta. U ohlađeni fil dodajte omekšali maslac i dobro izmiksajte.

Ohlađeni biskvit oblikujte na jednake kocke, uz pomoć kalupa, čaše ili, ako ste precizni, noža. Svaku kocku premažite džemom od višanja i ukrasite kremom. Olakšajte sebi dekoriranje tako što ćete fil da stavite u poslastičarsku vrećicu.