Ovaj tip žena jednostavno ne privlači muški pol?!


IZVOR: glossy, republika - 20.03.2020 | 23:47


Uprkos tome što živimo u XXI veku, muškarcima se ovakve devojke ne dopadaju...

Foto: Photo by Element5 Digital on Unsplash

Foto: Ilustracija

Kako je pokazalo istraživanje čiji su rezultati objavljeni u naučnom časopisu "Evolucija i ljudsko ponašanje", hrabre žene nisu privlačne muškarcima!

Naučnici smatraju se razlog za to krije u evoluciji, tj. u navici muškaraca da se osećaju kao jači pol.

U istraživanju, koje je sproveo Univerzitet u Sauthemptonu, učestvovalo je 159 pripadnica ženskog pola i 181 muškarac iz nekoliko zemalja Evrope. Svim učesnicima prikazivale su fotografije osoba oba pola nastale dok su radile stvari za koje je potrebna hrabrost: ratovanje, pomaganje drugima tokom prirodnih katastrofa i slično.

Zanimljivo, rezultati su pokazali da žene privlače hrabri muškarci - naročito oni koji su za hrabrost dobili i neko odlikovanje, ali da je u slučaju muškaraca obrnuto

Tako je utvrđeno da žene koje su u vojnoj službi i uopšte dame spremne da rizikuju zarad drugih nisu privlačne muškom polu, bez obzira na njihov izgled.

Evolucionistike teze, kad je u pitanju ponašanje ljudi treba uzeti sa velikom rezervom, jer ova teorija nastala prvenstveno na izučavanju jednostavnih organizama koji nemaju ni blizu komplikovan život kakav imaju ljudi.