Mini-trening za savršenu zadnjicu


IZVOR: E. S. T. - 21.01.2020 | 01:11


Moguće je imati lepo oblikovanu guzu ukoliko redovno radite samo tri vežbe koje će vam pomoći da postignete željeni oblik.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Vežbajte tri puta nedeljno i ne zaboravite kardio trening.

1. Čučnjevi sa podizanjem tega iznad glave. Uradite tri seta od 15 ponavljanja uz 30 sekundi odmora. Držite tegove sa obe ruke u visini struka. Vežbu izvodite sa lagano raširenim stopalima u širini ramena. Ruke svaki put u potpunosti ispružite iznad glave, sve dok ne ispunite sva ponavljanja u setu. Kad ste spremni, stisnite celu zadnjicu, čučnite paralelno sa podom, a prilikom dizanja podignite tegove iznad glave.

2. Iskorak sa bučicama. Uradite tri seta od 12 ponavljanja uz 30 sekundi odmora. Iskoračite jednom nogom u položaj čučnja, a drugom nogom se spustite kao da ćete vrhom kolena dotaknuti pod.

3. Mrtvo dizanje. Radite tri seta od 15 ponavljanja uz 30 sekundi odmora. Bučice držite u rukama koje treba da budu u nivou struka. Polako se spuštajte prema podu. Leđa i noge moraju da vam budu ravni. Spuštajte se do ispod kolena, a zatim se polako vratite u početni položaj i stisnite mišiće zadnjice.