Njen muž ceo život pije ceđeni sok, a ona vino: Kada su otišli na lekarski pregled usledili su rezultati koje nisu mogli da naslute!


IZVOR: Republika - 15.12.2019 | 13:46


Priča žene po imenu Norma Vilijams zaokupila je pažnju ljudi na Redditu. Kako kaže, njen suprug je ceo život strogo poštovao pravila zdravog življenja, dok je ona celog života pila i jela šta želi, uz velike količine alkohola. Razlike među njima, kada je zdravlje u pitanju, prilično su velike, ali iznenadićete se u čiju korist!

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

- Moj suprug je fit i zdrav čovek u svojim osamdesetim godinama. Ne pije jekove. Nikad nije pio alkohol, nikada nije pušio. Izuzetno je pazio kako se hrani i jeo je mnogo raznog voća, naročito pomorandži. Umesto šećera, koristio je med u svakoj prilici.

- Dok sam ja srećno ispijala svoje vino (jedan litar dnevno), on bi ponosno sipao sebi čašu ceđenog soka od pomorandže. Uz to, pojeo bi još najmanje tri cele pomorandže. I dok ja praktično lopatom sipam sebi šećer u čaj i kafu, on se ograničavao na kašičicu meda u piće.

- Nije išao kod lekara punih 28 godina. Nije imao nikakve tegobe i živeo je po svim pravilima. Međutim, zbog osiguranja smo oboje morali na pregled. Moji testovi pokazali su da ja sa 70 godina imam savršeno zdravlje, čak i jetru.

Foto: Photo by Marisa Howenstine on Unsplash

Foto: Ilustracija

- Rezultati mog supruga pokazali su par problema, uključujući i dijabetes tipa dva. Detaljna analiza pokazala je da mu je organizam poprilično zdrav, osim pankreasa koji je oštećen zbog previše pomorandži i meda. Lekari su mu zabranili pomorandže, med, banane - do kraja života. Dozvoljeno mu je da povremeno pojede bobičasto voće, kivi i grejprfurt. Takođe, moraće i da vežba.

- Danas, šest meseci kasnije, nakon što se pridržavao svih preporuka, uspeo je da malo obori šećer. I dalje je dijabetičar i moraće da pazi na unos ugljenih hidrata do kraja života, i to sve zbog pomorandži i meda.

- Zaista je smešno kad bolje razmislite - on je zaista radio sve što treba, dok sam se ja uništavala u vinu i meni nije ništa, a njemu jeste. Verujem da je dobar deo razloga i to što ja vežbam i što sam oduvek vežbala - poručila je Norma Vilijams na Redditu.