Kako da se oporavite od lude novogodišnje žurke? Ovo su odlični saveti za lečenje mamurluka


IZVOR: Republika - 02.01.2019 | 05:14


Za slučaj da vas boli glava od sinoćnjeg slavlja, tako da vam sad nije ni do čega, evo nekoliko oprobanih tradicionalnih namirnica koje vam mogu pomoći da ublažite simptome mamurluka i do večeras ponovo budete kao novi.

Foto: pixabay.com

Mnogo vode 

Voda će vam pomoći da nakon dehidracije povratite tečnost i pročistite organizam od otrova. Nemojte naglo da popijete nekoliko čaša, već svako malo uzimajte gutljaj po gutljaj. 

Aspirin 

Jedna do dve tabletice aspirina učiniće čuda protiv glavobolje, ali i upale mišića ako ste sinoć plesali do iznemoglosti. 

Paradajz čorba 


Da biste povratili nivo neophodnih minerala kao što su magnezijum i kalijum bilo bi dobro da pojedete toplu čorbu od paradajza. Dovoljno će biti da na malo maslinovog ulja upržite paradajz iz konzerve iseckan na kockice i dodate so i prstohvat bosiljka. 

Pileća supa 

Ukusna pileća supa pomoći će vam da vratite sve neophodne vitamine, a pritom će vas zagrejati i oraspoložiti. Nadamo se samo da imate nekoga ko će je spremiti za vas. 

Rasol 

Dobri stari srpski recept za čišćenje organizma jeste da popijete šolju do dve slanog rastvora u kojem se kiselio kupus. Ako vam se ne svidi ukus, pokušajte da začepite nos i samo progutajte. 

Voće 

Nadamo se da u kući imate jabuka, banana ili pomorandži, jer je važno da pojedete neku od ovih voćki koje će vas osvežiti i dati vam snage da nastavite dan.