Narodni lek za upornu helikobakteriju: Pravi se od samo DVA SASTOJKA, a deluje momentalno!


IZVOR: Republika - 07.06.2020 | 04:15


Problemi sa varenjem, crevna oboljenja i prisustvo helikobakterije može značajno da smanji kavlitet života pojedinca, a vrlo često je reč o hroničnim porblemima koji se teško leče. Da bi se simptomi koliko toliko umanjili potrebno je da se pokuša i sa prirodnim lekovima koji vrlo efikasno deluju i mogu da budu odličan saveznik u borbi sa ovim bolestima.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Helikobakterija se nastanjuje u donjem delu želuca, a prema podacima Svetske zdravstvene organizacije polovina stanovništva je zaražena ovom bakterijom. Ukoliko se ne leči na vreme, ona može izazvati teža zdravstvena oboljenja.

U narodnoj medicini, još od davnina, je poznata ova mešavina koja leči crevna oboljenja, zatvor, ali i uništava bakterije u želucu, a povoljno utiče i na bolove. 

Za pripremu ovog leka su vam potrebne smokve i maslinovo ulje. 

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema

U teglu stavite suve smokve, najbolje bi bilo da budu isečene na četvrtine, a zatim ih prelijte domaćim nerafinisanim maslinovim uljem. 

Ova smesa treba da stoji barem 40 dana, nakon čega je možete koristiti. Uzima se svako jutro na prazan stomak po jedna smokva. 

Da bi izlečenje bilo što efikasnije prilagodite i ishranu. Jedite kuvanu blagu hranu bez previše začina naročito ljutih. Izbegavajte kiselo i masnu hranu, a naročito suhomesnate proizvode.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Lekovita svojsta maslinovog ulja

Iskustva govore da kombinacija smokava i maslinovog ulja leči, osim želuca i neplodnost, hemoroide, sva crevna oboljenja, zatvor i ublažava astmu.

U maslinovom ulju nalazi se više nezasićenih masnoća nogo u bilo kojem drugom ulju i zbog toga se smatra jednim od najzdravijih.

Zahvaljujući svom uravnoteženom sastavu, maslinovo ulje ima zaštitnu ulogu u borbi protiv prevremenog starenja krvnih ćelija, štiti želudac i jetru te smanjuje pojavljivanje bakterija u želucu. Podstiče rast tokom detinjstva i produžava životni vek. Zbog brojnih nutritivnih vrednosti preporučuje se njegova svakodnevna upotreba.