Postoji plan za izgradnju od 1996. godine: Da li će 2019. biti izgrađeno groblje za kućne ljubimce u Beogradu?


IZVOR: petface.net - 30.11.2018 | 03:13


Nedavno je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio izgradnju groblja za kućne ljubimce na Novom Beogradu. Najavio je da će se sa gradnjom početi sledeće godine.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

To je bio povod za portal petface.net da se obrati gradskoj upravi, a odgovori su stigli iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. 

- U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u toku je izrada Urbanističkog projekta, Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje radova na izgradnji groblja kućnih ljubimaca u Bloku 51 - navodi se u odgovoru. 


Oni ističu da su Urbanistički projekat i projekat parcelacije dostavljeni nadležnom organu na potvrđivanje i u toku je javna prezentacija predmetnog urbanističkog projekta. 

- Potvrđivanje urbanističkog projekta i završetak izrade tehničke dokumentacije je uslov za dobijanje daljih saglasnosti radi pribavljanja građevinske dozvole - objašnjavaju iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. 

Foto: Privatna arhiva

Groblje za ljubimce u Beču

Raspisivanje javne nabavke za izvođenje radova biće moguće po završetku izrade tehničke dokumentacije i pribavljanju neophodnih saglasnosti za ove radove. 

- Izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2018. godinu nisu predviđena sredstva za izvođenje radova na izgradnji groblja kućnih ljubimaca u Bloku 51 - zaključuju u Direkciji. 

U Beogradu postoji plan za izgradnju groblja za kućne ljubimce čak od 1996. godine. Taj plan je predviđao da se ono izgradi u Bloku 51, ali do danas nije realizovano.