KLINCI ĆE SE ODUŠEVITI: Ovako se spremaju slane krofne sa sirom


IZVOR: kodbakeugostima.blogspot.rs - 10.06.2018 | 03:14


Ako volite dizano testo u kombinaciji sa svežim sirom onda mora probati ove odlične slane krofne. Mekane, vazdušaste i jako ukusne.

Foto: youtube.com/Jelajelena Petrovic

Uživajte u slanim krofnama

Odličan predlog za doručak ili večeru za celu porodicu. Obavezno ih napravite i videćete kojom brzinom nestaju sa tanjira.

Potrebno je:

- 250 ml mleka
- 1 jaje + 1 žumance
- oko 400 g brašna
- ulje
- 15 g kvasca
- 200 g sira
- so
- šećer

Priprema:

Potopiti kvasac u mlako mleko, dodati jaje pa izmutiti. Zatim dodati dve kašike ulja, jednu kašičicu šećera i malo soli. Dodati ostatak brašna i zamesiti mekše testo, pa ostaviti da naraste oko pola sata.

Testo razvući, pa čašom vaditi krofne. U sir staviti žumance, a onda sve lepo izjednačiti.

U svaku isečenu krofnicu staviti kašičicu sira i poklopiti sa još jednom krofnicom i pritisnuti malo ivice.

Ostaviti da odmore oko 15 minuta, pa pržiti u umerenom ulju da porumene.