RECEPT ZA ZIMSKU TORTU: Postala je pravi HIT jer je toliko SOČNA, a pravi se za sekundu!


IZVOR: M.O. - 11.01.2024 | 13:40


Mnogi su se oduševili ukusom!

Foto: youtube/printscreen/ Fatto
RECEPT ZA ZIMSKU TORTU: Postala je pravi HIT jer je toliko SOČNA, a pravi se za sekundu!

Video recept za ukusnu tortu sa finim, sočnim kremom postao je pravi hit među ljubiteljima slatkiša. Za samo nekoliko dana, milioni ljudi širom sveta pogledali su ovaj video, a čini se da će ova torta postati omiljeni izbor za sve vrste proslava, kao i za obične porodične trpeze.

Jednostavna priprema za savršen ukus

Iako se čini da je ova torta prava poslastica koja zahteva mnogo truda, priprema je zapravo vrlo jednostavna i brza. Potrebno je samo nešto više od 30 minuta za pripremu i pečenje.

Recept donosi savršenu kombinaciju osvežavajućeg i božanstvenog ukusa koji će oduševiti sva nepca.

Foto: youtube/printscreen/ Fatto

Svi su se oduševili ovom tortom

Sastojci - za testo:

  • 2 jaja 8 g vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 50 g putera
  • 340 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Sastojci - za kremu:

  • 200 g kompota od breskve (oceđenog)
  • 400 ml mleka
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike kukuruznog skroba
  • 200 ml šlaga
  • seckani bademi

Priprema:

U veću činiju staviti jaja, vanilin šećer, šećer i ulje i dobro umutiti pjenjačom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama. Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici. Breskve isecite na kockice.

U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer, žumanca i 3 kašike šećera. Zatim dodajte 4 kašike kukuruznog skroba i sve umutite pjenjačom da dobijete fini krem. Sipati šlag i sve dobro umutiti pjenjačom. Dodajte seckane breskve i dobro promešajte. Prebacite kremu na testo u kalupu i izgladite ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko kreme. Preko toga pospite listiće badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Izvadite tortu iz rerne i kalupa i pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO: