POSNE SARME SA TUNJEVINOM: Prste ćete polizati koliko je ukusna, neće joj odoleti ni najveći GURMANI!


IZVOR: M.O. - 03.12.2023 | 14:30


Koliko god da izgleda čudno, odlična je kombinacija.

Foto: youtube/printscreen/SEMBERSKA KUHINJA
POSNE SARME SA TUNJEVINOM: Prste ćete polizati koliko je ukusna, neće joj odoleti ni najveći GURMANI!

Sarme su omiljeno jelo mnogih ljudi, a s obzirom na to da trenutno traje Uskršnji post, predlažemo vam da isprobate posnu varijantu. Umesto klasičnog nadjeva, kiseli kupus možete napuniti filom od tunjevine, pirinča i oraha, a po želji možete dodati i povrće, suvo voće ili ribu. Takođe, za laganiju verziju, možete koristiti i slatki kupus.

Uživajte u ovoj ukusnoj posnoj varijanti sarmi koja će zadovoljiti svačiji ukus tokom posta.

Sastojci:

  • 2 crna luka
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 200 g pirinča
  • 100 g pečuraka
  • 400 g tunjevine
  • kiseli kupus 

Foto: shutterstock

Posne sarme sa tunjevinom će sve oduševiti

 

Za preliv:

  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 čena belog luka
  • voda 

Priprema:


Crni luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju. Kada omekša dodajte i seckanu šargarepu, kao i pečurke. Posolite. Zatim dodajte i opran pirinač i dobro promešajte. Začinite, a onda dodajte proceđenu tunjevinu. Dobro promešajte. Uzmite listove kiselog kupusa koji ste oprali, sipajte nadev, a onda urolajte.  Ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv koje ste napravili tako što ste pomešali mleveni beli luk, vodu i slatku papriku. Pecite na 200°C oko 30 minuta.

BONUS VIDEO: