RESTOVAN KROMPIR: Sve domaćice OVDE greše, TAJNA je u jednom sastojku koju mu daje pravu SOČNOST!


IZVOR: M.O. - 28.09.2023 | 14:30


Ovaj način pripreme krompira je mnogima omiljeni, ipak, retko kome ispadne ukusan i sočan jer svi prave istu grešku.

Foto: youtube/printscreen/Cooking With Claudia
RESTOVAN KROMPIR: Sve domaćice OVDE greše, TAJNA je u jednom sastojku koju mu daje pravu SOČNOST!

Restovani krompir spada u jedno od omiljenih jela na našim prostorima. Još u staroj Jugoslaviji se pravio i obožavale su ga tada sve generacije.

Ono što je važno jeste to da se priprema veoma jednostavno i lako, a sastojci su pre svega jeftini.

Može da se jede kao glavno jelo ili kao prilog uz meso, ali i uz podvarak. 

Skoro pa sve domaćice prave restovani krompir na masti i sa malo slatke paprike, ali vreme je da probate i na ovaj način. 

Foto: youtube/printscreen/Cooking With Claudia

Recept za najbolji restovani krompir

Koristite bujon, jer je u njemu jedina tajna najboljeg restovanog krompira! 

Sastojci:

  • Dva crna luka
  • Jedan kilogram krompira
  • Jedna čaša pilećeg bujona
  • Malo slatke crvene paprike

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kocke. Zatim ga obarite u ključaloj vodi nekih 5-10 minuta. Na ulju dobro propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte bujon. Bujon ako nemate spreman, napravite tako što ćete pola pileće kocke za supu rastopiti u vreloj vodi.

Kada tečnost ispari, dodajte proceđeni krompir i malo ga pritisnite viljuškom. Pospite slatkom crvenom paprikom. Promešajte sastojke, a ako želite možete da ga stavite u rernu da se zapeče ili da ga pržite na šporetu. Prijatno!

BONUS VIDEO: