GALETE - RECEPT NA ČAŠE: Najstariji način pripreme, ostaju MEKANE čak do sedam dana!


IZVOR: N.J. - 18.08.2023 | 11:00


Ovo je najbolji recept za galete.

Foto: Unsplash/Erion Dalti
GALETE - RECEPT NA ČAŠE: Najstariji način pripreme, ostaju MEKANE čak do sedam dana!

Galete poslužite sa kuglom sladoleda i otopljenom čokoladom ili kremom. Dekorišite svežim voćem, najbolje bananama kako bi bilo ukusnije, a testo mekše. Sledi najjednostavnija priprema.

Sastojci:

Tri jajeta

200 grama šećera (dve čaše)

Dve kesica vanilinog šećera

Šolja jogurta (može i mleko oko 2 dl)

Šolja ulja (2 dl)

400 grama brašna

12 grama praška za pecivo

Foto: youtube.com/Serpica

Galete u obliku srca

Priprema:

U činiji pomešajte jaja, vanilin i običan beli kristal šećer. Umutite smesu dok ne postane jednako žuta i dok se šećer ne sjedini lepo sa ostalim sastojcima, odnosno šećerom. Nakon mućenja u posudu dodajte šolju jogurta ili mleka, a potom i šolju ulja. U smesu prosejte direktno brašno, a onda dodajte i parašak za pecivo. Nemojte sipati sve odjednom, a smesu ponovo umutite mikserom. Potom dodajte ostatak brašna. Kada ste drugi put umutili smesa je spremna za pečenje. U osnovnu smesu koju ste napravili možete dodati šta god želite. Predlog je dodati izrendanu jabuku, a onda možete preliti galete medom. Da bi bilo ukusnije pored jabuka sipajte i kašiku cimeta i testo će biti još lepše. Takođe, da biste dobili klasično testo samo izostavite rendane jabuke.

Ako imate aparat za galete, prvo ga zagrejte na srednjoj temperaturi, a onda stavljate smesu. Nemojte neprestano otvarati aparat kako se ne bi smesa odvajala.

Peče se otprilike dva do tri minuta.

Uživajte!

BONUS VIDEO: