RECEPT IZ 1950. GODINE NAJBOLJI NA SVETU: Sačuvan iz novina, a nalik današnjem medenom srcu


IZVOR: N.J. - 11.08.2023 | 15:50


Ovaj recept star je više od 80 godina, a kada vidite koliko je dobar poželećete odmah da ga spremite!

Foto: YouTube/Einfache Rezepte
RECEPT IZ 1950. GODINE NAJBOLJI NA SVETU: Sačuvan iz novina, a nalik današnjem medenom srcu

Ovaj recept je nešto nalik medenom srcu koji je svima dobro poznat. Potiče još od 1950. godine i morate ga imati u svojoj svesci. Odličan je za pripremu, a sastojke ili bar većinu imate kod kuće.

Priprema:

U činiji pomešajte 60 mililitara ulja i 200 grama tamne čokolade. Otopite na pari i ostavite da ohladi da bude mlako. U činiju (drugu) sipajte 175 grama pšeničnog brašna, dodajte jednu kašiku sode bikarbone i jednu kašiku praška za pecivo. Sjedinite 10 grama kakao praha, 25 grama kukuruznog skroba i 100 grama mlevenog lešnika sa brašnom. Istopljenu čokoladu prespite u veću posudu, dodajte 150 grama maslaca sobne temperature i 175 grama kristal šećera. Dodajte jednu kesicu vanilinog šećera, a onda sve umutiti. Dok mutite dodajte pet jaja, jedno po jedno.

Kada umutite jaja, smanjite mikser na srednju brzinu i dodajte brašno, malo po malo kako bi se sjedinilo. Mutite par minuta dok se ne sjedini.

Foto: YouTube/Einfache Rezepte

Čokoladni kolač preliven želeom od ribizle

Stavite papir za pečenje u pleh u kom ćete peći kolač. Sipajte umućenu smesu. Peče se 40 minuta na 180 stepeni. Kolač ostavite da se ohladi oko jedan sat, a potom izbušite rupe u kolaču.

Žele od ribizle oko 500 grama zagrejte u manjoj posudi na ringli. Vrućim želeom napunite rupe, a preostalim "pokrijte" kolač.

Ponovo na pari istopite oko 140 grama slatke pavlake sa 140 grama tamne čokolade. Time pospite kolač. Ostavite da se ohladi naredna četiri sata.

BONUS VIDEO: