RECEPT ZA PITU SA PILETINOM I PEČURKAMA: Ovakvu RAPSODIJU ukusa još niste probali, nadev curi sa svih strana! (VIDEO)


IZVOR: M.O. - 31.07.2023 | 09:33


Svi će vam tražiti recept za ovu pitu!

Foto: YouTube/Printscreen
RECEPT ZA PITU SA PILETINOM I PEČURKAMA: Ovakvu RAPSODIJU ukusa još niste probali, nadev curi sa svih strana! (VIDEO)

Sastojci: 

Za testo: 

  • 400 g brašna 
  • 170 ml vode
  • 90 g putera
  • 100 g masti
  • 1 kašičica soli 

Za nadev: 

  • 400 g pilećeg filea 
  • 70 g šunke 
  • 3 velike pečurke 
  • 200 ml bujona 
  • 30 g brašna 
  • 30 g putera 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašika sirćeta 
  • 120 ml pavlake za kuvanje 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • 1 veza peršuna 
  • 1 jaje 

Priprema: 

U šerpu sipajte vodu i kada provri dodajte masti i puter i kuvajte dok se ne otopi. U posudi pomešajte brašno i so i promešajte, pa sipajte mast. Umesite testo i podelite ga na 2 jednaka dela. Umotajte u providnu foliju (svako testo zasebno) i stavite u frižider na minimum 2 sata. U šerpi istopi puter, pa dodajte sitno seckano belo meso. Posolite i pobiberite, pa pospite majčinom dušicom. Promešajte, pa dodajte mleveni beli luk, a posle 2 minuta i seckane pečurke. Posle 5 minuta dodajte brašno i sipajte sirće. Lepo promešajte i posle 5 minuta sipajte bujon (kocku supe rastovrite u 200 ml vrele vode) i pavlaku za kuvanje, pa opet promešajte. Kada krene da ključa dodajte rendanu šunku i seckani peršun promešajte i isključite šporet. Ohladite na sobnoj temepraturi, pa stavite u frižider. Testo razvucite na pobršanjenoj površini i čašom ili okruglim kalupom vadite oblike. U mali kalup koji ste premazali uljem stavite testo tako da pokrije i ivice. Lepo utisnite, pa sipajte nadev. Umutite jaje i premažite ivicu i preko stavite drugi krug testa koji ste isto po ivici premazali jajetom i tom stranom stavili preko pite. Tako radite dok ne utrošite sve. Celu pitu premažite umućenim jajetom, pa zasecite na sredini na 2 mesta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

BONUS VIDEO: