SLADOLED OD TRI SASTOJKA: Kupovni mu nije ni do kolena, jagode i keks su najbolja kombinacija ikada!


IZVOR: N.J. - 15.06.2023 | 13:30


Domaći sladoled od jagoda je pravo letnje uživanje.

Foto: YouTube/ herzhaftesessen
SLADOLED OD TRI SASTOJKA: Kupovni mu nije ni do kolena, jagode i keks su najbolja kombinacija ikada!

Istina je da domaći i kupovni sladoled ne mogu da se mere. Ako ništa u domaći sladoled i sami znate šta ste stavili, a ako pazite na unos šećera ili generalno ishranu, najbolje je da sami pripremate slatkiše. Naravno, uvek imaju i kupovne verzije koje su odlične, ali za danas pripremili smo odličan recept koji će vam se sigurno dopasti.

Potrebno vam je:

100 grama jagoda

400 mililitara slatke pavlake

150 mililitara kondenzovanog mleka

Keks

Priprema:

Tanko iseckajte jagode. Uzmite jednu manju činiju i sa svih strana stavite providan papir, odnosno foliju.

Foto: YouTube/ herzhaftesessen

Jagode u činiji

Jagode poređajte kao na fotografiji, a ostatak umutite štapnim mikserom dok ne postane kašaste strukture. Umutite slatku pavlaku, i dodajte kondenzovano mleko. Ponovo sve umutiti zajedno.

Pola umućenog fila dodajte u kašu od jagoda.

Foto: YouTube/ herzhaftesessen

Dodavanje fila u jagode

Sjedinite sve kašikom, a onda sipajte fil preko jagoda. Odnosno prvo sipate fil bez umućenih jagoda na dno, a potom fil koji ste sjedinili.

Foto: YouTube/ herzhaftesessen

Stavljanje prvog fila

Možete to raditi kao na fotografiji ispod kako bi sve i na oko izgledalo lepše. Kada popunite činiju na kraju sve zagladite kašikom.

Foto: YouTube/ herzhaftesessen

Mešanje dva fila

Na kraju dodajte keks po izboru na vrh. Pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču dva sata da se stegne. Kada budete vadili sladoled, okrenite ga naopačke da donja strana bude zapravo gornja.

Foto: YouTube/ herzhaftesessen

Stavljanje keksa na vrh

BONUS VIDEO: