KRCKAVI ČOKOLADNI KOLAČ SA KEKSOM: Bez jaja i brašna, a uvek se traži parče više


IZVOR: N.J. - 24.05.2023 | 09:23


Jeste li nekada probali krckavi kolač?

Foto: YouTube/ herzhaftesessen
KRCKAVI ČOKOLADNI KOLAČ SA KEKSOM: Bez jaja i brašna, a uvek se traži parče više

Kada čokoladu prelijete preko izlomljenog keksa dobijete krckavi kolač. Bez brašna i jaja, ovaj kolač spreman je za oko pola sata i odmah možete uživati u punom ukusu uz šolju kafe. Pogledajte najjednostavniji recept ikada.

Potrebno vam je:

300 mililitara mleka

120 grama šećera

10 grama vanilin šećera

60 grama kakao praha

60 grama putera

400 grama keksa

60 grama kikirikija

120 grama čokolade

Foto: YouTube/ herzhaftesessen

Kolač koji ste stegao

Prvi korak pripreme:

Mleko sipajte u šerpu, dodajte šećere i pomešajte ručnom mutilicom. Stavite na ringlu. Direktno prosejte kakao u mleko dok je na ringli. Sjedinite mutlicom, i kuvajte. Onda dodajte puter. Sačekajte da se puter skroz otopi, tek onda skinite i ostavite da se ohladi.

Foto: YouTube/ herzhaftesessen

Stavljanje kolača u kalup

Drugi korak pripreme:

Keks rukama izmrvite. Prelijte smesu preko izmrvljenog keksa. Sjedinite. Uzmite kalup, obložite ga providnom folijom. Ostavite da se ohladi. U zagrejan tiganj dodajte kikiriki dok ne postane zlatne boje. Sameljite kikiriki u blenderu, neka ostane po neki deo krupniji. Čokoladu istopite.

Treći korak pripreme: 

U istopljenu čokoladu dodajte malo ulja i promešajte. Kikiriki dodajte u čokoladu. Kolač izvadite iz frižidera. Okrenite ga naopačke i skinite providnu foliju. Namažite ga smesom od kikirikija i čokolade. 

Foto: YouTube/ herzhaftesessen

Mazanje kolača prelivom

Četvrti korak pripreme:

Ostavite kolač pola sata u frižideru da se ohladi.

BONUS VIDEO: