POSNI KOLAČ OD BUNDEVE I ORAHA: Ne treba vam misker, sve se meri čašom, kolač gotov za 10 minuta!


IZVOR: N.J. - 18.10.2022 | 09:00


Bundeva je jedna od glavnih jesenjih poslastica.

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/Bokina kunjica
POSNI KOLAČ OD BUNDEVE I ORAHA: Ne treba vam misker, sve se meri čašom, kolač gotov za 10 minuta!

Bundeva ima velike blagodeti za organizam, te je sa pravom zovu "kraljica jeseni". Bogata je prirodnim antioksidansima i odličan je izvor vitamina C, E, K i B koji dopinose jačanju imuniteta i pomažu u održavanju zdrave i sjajne kose. Bundeva brzo zasiti, daje vam dodatnu energiju i poboljšava vid. Da li ste znali da se bundeva uvodi u i bebinu ishranu čim počne sa "čvrstom hranom"?

Za ovaj recept potrebna vam je jedna čaša kojom ćete meriti sastojke, ne koristi se mikser i priprema je brza i laka.

Foto: Shutterstock

Priprema kolača

 

Sastojci:

Čaša šećera

Čaša ulja

Čaša oraha

2 čaše brašna

Cimet

Malo sode bikarbone (zamena za prašak za pecivo)

Suvo grožđe ili brusnica

Dok pripremate kolač rernu grejete na 180 stepeni.

Priprema

Ako koristite rendanu svežu budevu malo je zašećerite. U činiju sa izrendanom bundevom dodajte šećer i cimet. Seckane orahe i suvo grožđe spojite u činiju sa budenvom.Dodajte u istu smesu i malo ulja. Sodu bikarbonu spojite sa brašnom.

U tu smesu od bundeve prespite smesu iz činije sa brašnom i sodom bikarbonom. Sve to dobro izmešajte da ne bi ostale grudvice. POGLEDAJ GALERIJU

Smesa bi trebalo da bude malo gušća, da izgleda kao lepljiva. Pleh obložite papirom za pečenje. Smesu izravnajte i stavite da se peče u zagrejanoj rerni.

Pecite oko 40, 45 minuta, možda i pola sata, u zavisnosti od jačine vaše rerne.Dok je vruć kolač pospite ga cimetom i šećerom u prahu. Možete ga premazati džemom od kajsije ili šljive. Kolač dodatno pospite orasima, lešnicima, bademima.

BONUS VIDEO: