Ceo život testenine kuvate u vodi!? To je pogrešno, uradite to na ovaj način i uživajte u pravom ukusu!


IZVOR: Republika - 18.06.2022 | 10:37


Testenina pripremljena bez vode ima mnogo bolji ukus.

Foto: pixabay.com
Ceo život testenine kuvate u vodi!? To je pogrešno, uradite to na ovaj način i uživajte u pravom ukusu!

Kad jednom isprobate ovaj način kuvanja testenine nikada se nećete vratiti tradicionalnom kuvanju u mnogo vode.

Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold Makgi preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode.

Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Ali što ne otići korak dalje i poboljšati tu metodu potpuno izbacujući vodu. Iako se ova metoda ne može koristiti sa svim jelima, savršena je za većinu jela od testenine.

Tajna je u tome da vodu zamenite tečnošću sa kojom ćete servirati testeninu. To znači da je odmah kuvamo u supi ili sosu.

Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju. Testenina će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnija. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago je zgusnuti i naglasiti ukus.

Bonus video: