ČUDESNI NAPITAK: Medenom vodom ojačajte imunitet


IZVOR: E. S. T. - 31.12.2017 | 04:14


Med obiluje karakteristikama zbog kojih vekovima važi za izuzetno zdravu namirnicu. Uz običnu vodu čini neverovatan napitak koji štiti od virusa, infekcija i stresa.

Foto: pixabay.com

Antibakterijska dejstva meda sprečavaju bolove u stomaku i grčeve, a poboljšavaju probavu

Jedno od značajnih svojstava koje med poseduje jeste prirodni šećer, znatno zdraviji od onog koji konzumiramo svakog dana. S obzirom na sladak ukus, med može da zadovolji vaše potrebe za slatkišima koje više nećete unositi u organizam, zbog čega ćete biti vitkiji i mršaviji.

Pored toga, daje energiju organizmu poput kafe, a njegovo dejstvo traje mnogo duže. Tako telo ostaje mnogo aktivnije i punije elana tokom dana.

Foto: pixabay.com

Odličan je i ako vas muče suvo grlo i kašalj

Jedna čaša dnevno ovog čudesnog napitka normalizuje varenje i rešava problem "lenjih creva". Antibakterijska dejstva meda sprečavaju bolove u stomaku i grčeve, a poboljšavaju probavu. Ovim lekovitim napitkom možete da pročistite organizam jer je med odličan za proces detoksikacije tela.

Ukoliko vam padne imunitet, medena voda će se i za to pobrinuti jer je med prirodna antibakterijska materija puna enzima, vitamina i minerala. Sve to štiti vaše telo od virusa. Takođe, ako imate nepodnošljive sezonske alergije, pijte čašu vode s medom jednom dnevno, što će ublažiti alergijske simptome.

Med je odličan i ako vas muče suvo grlo i kašalj. Njegova dejstva umiruju kašalj i bol u grlu. Takođe, redukuje i nivo holesterola u telu i sprečava telo da proizvodi stres.

A evo kako i da pripremite ovaj zdravi napitak: promešajte jednu kafenu kašičicu meda u čaši mlake vode (obične vode iz kuhinjske česme) i pijte je na prazan želudac, ujutru. Vodu pijte uvek sveže pripremljenu, nemojte je praviti unapred.