(RECEPT) Mekane krofne koje ne upijaju ulje: Poslastica u kojoj će svi uživati!


IZVOR: Republika - 17.01.2021 | 17:14


Napravite poslasticu koju će obožavati svi ukućani.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Ukoliko želite da obradujte ukućane ukusnom poslasticom, krofne su pravi izbor. Evo jednostavnog recepta...

Sastojci: 

- 650 gr brašna 
- 30 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 200 ml mleka
- 3 žumanceta
- 100 ml ulja
- korica limuna

Foto: pixabay.com

Tekst potpisa

Priprema:

Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine. Isecati čašom ili modlicom, ostaviti još 15 minuta da testo "odmori", a onda ih pržiti u vrelom ulju, piše „Stil kurir”. 

 

 
$bp("Brid_10896986", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

 

Kako stavite krofnu ulje, poklopite šerpu ili tiganj, ostavite da krofna postane zlatna, pa je okrenite na drugu stranu. Kada krofnu okrenete, nemojte da stavljate poklopac na šerpu ili tiganj.

Kada se krofne isprže, stavite ih na kuhinjski ubrus da se ocede. Pospite ih prah šećerom i poslužite. Ukoliko imate tanjir na nivoe poslažite ih u krug, a pored možete ukrasiti orasima ili bilo kojim durgim bobičastim voće. 

Prijatno!