(RECEPT) Napoleonova piletina - bogovski ručak koji se veoma brzo priprema


IZVOR: Stil kurir, Republika - 02.12.2020 | 17:46


Ako nemate mnogo vremena za pripremu ručka, napravite piletinu Marengo

Foto: youtube.com/printscreen

Foto: Ilustracija

Sastojci

- 800 gr pilećih bataka

- 1 luk

- 300 gr pečuraka

- 100 ml belog vina

- mast

- so

- biber

- 2 čena belog luka

- 100 ml pileće supe

- 400 gr paradajz pelata

 
$bp("Brid_06931103", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Priprema

 Ispržite meso, posloite ga, kada je gotovo odložite ga sa strane. Propržite luk, pečurke, posolite, pobiberite, dodajte belog vina, pa dodajte bujon, beli luk i na kraju paradajz pelat. Krčkajte 10 minuta i posle vratite meso i prelijte ga.