UKUĆANIMA ĆE POPADATI VILICE KAD UGLEDAJU TRPEZU: Spremite najsočniju musaku sa PILETINOM i SLANINOM


IZVOR: zena.blic.rs, Republika - 01.12.2020 | 11:29


Ručak koji se pamti!

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Potrebno je:

500 g belog mesa, 15 komada tankih režnjeva mesnate slanine, 80 g brašna, 3 jajeta, 150 g rendanog trapista, 150 g dimljenog sira, 8 šnita praške šunke, 2 dl neutralne pavlake, so, biber

Priprema:

Pileće belo meso isecite na tanje šnicle, posolite ih i pobiberite. Slaninom obložite uži sud tako da visi preko ivice posude. Meso uvaljajte u brašno, u razmućena jaja, pa u mešavinu rendanog trapista i dimljenog sira. Stavite red paniranih šnicli u sud, zatim nekoliko režnjeva šunke, pa opet meso i tako ređajte dok ne utrošite materijal. Prelijte kiselom pavlakom, prekrijte slaninom i folijom, pa pecite 40 minuta na 180 stepeni. Sklonite foliju, pa pecite još desetak minuta.