POSNA MUSAKA SA TIKVICAMA I PATLIDŽANOM: Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da nema mesa


IZVOR: Republika - 28.11.2020 | 10:56


Počeo je post... Ovo jelo je savršen izbor za nedeljni ručak!

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 500 g patlidžana
  • 1 glavica luka
  • 2 paprike
  • 2 krompira
  • 500 ml paradajz pirea
  • so i biber po ukusu
  • malo maslinovog ulja
  • struk mirođije
  • struk peršuna

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema: 

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica. Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.

Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.