Tradicionalno rusko jelo koje jača imunitet i ne goji


IZVOR: Telegraf, Republika - 23.11.2020 | 17:01


Na trpezi u Rusiji boršč zauzima počasno mesto. Čorbu puna povrća i mesa lako je napraviti, a mi vam donosimo originalni recept za ovo tradicionalno rusko jelo koje ne samo što će vas zagrejati u hladnim danima, već će vas zaštititi od virusa i pospešiti mršavljenje ako ste na dijeti.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci

- 2 šargarepe

- 2 glavice luka

- 4 krompira

- glavica kupusa

- 2 cvekle

- paradajz ili limun

- 500 grama junetine ili piletine

- peršun

- crni biber u zrnu

- lovorov list

- so

Priprema

U veću šerpu sipajte vodu, pa spustite meso i oljušten krompir. Kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju.

Luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte u tiganju; kad postane staklast dodajte izrendanu šargarepu i cveklu, paradajz, biber, so i šećer, i dinastajte dok povrće ne omekša.

Meso izvadite iz bujona, iseckajte ga na kockice i ostavite sa strane.

 
$bp("Brid_06150864", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Skuvan krompir izgnječite viljuškom, vratite ga u bujon, dodajte glavicu kupusa naseckanu na sitne rezance, dva lovorova lista, nekoliko zrna crnog bibera i so, pa kuvajte 20 minuta.

Potom dodajte izdinstano povrće iz tiganja, a onda i iseckano meso. Ako povrću u tiganju niste dodali paradajz, iscedite pola limuna u čorbu, pa poklopite i ostavite da se boršč kuva još pola sata na srednjoj temperaturi.