RECEPT ZA NAJBOLJU RUSKU SALATU! Nezaobilazna je za vreme PRAZNIKA, a OVAJ sastojak je tajna njenog SAVRŠENSTVA!


IZVOR: domacirecepti.net, informer - 14.11.2020 | 00:00


Prijatno!

Foto: pixabay.com

Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima. Pravi se lako i jednostavno.

Sastojci:

- po 400 g krompira, šargarepe i graška

- po 300 g šunke i kiselih krastavčića

- 600 g majoneza

- 100 g kisele pavlake

- 15 g soli

- 20 g senfa (1 puna kašičica)

- Jaja

 
$bp("Brid_05288176", {"id":"22746","width":"16","height":"9","video":"678298"});

Priprema:

Krompir i šargarepu očistiti pa ih zajedno staviti da se skuvaju.

Krompir neka bude krupniji, a šargarepa nešto sitnija jer njoj treba duže da se skuva od krompira.

Grašak stavite posebno.

Dok se povrće kuva pomešati majonez, pavlaku, senf i so i sjediniti.

Takođe naseckati krastavčiće, šunku i jaja na sitne kockice.

Skuvano povrće procediti i ohladiti. Iseckati krompir i šargarepu na kockice, pa dodati krastavcima, šunki i jajima, a zatim dodati i ohlađen i oceđen grašak.

Sve preliti prethodno napravljenim prelivom i lagano izmešati.

Ostaviti rusku salatu u frižider nekoliko sati da se lepo prohladi, pa poslužiti.