(RECEPT) Sočni kolač sa jabukama i cimetom: Kombinacija kojoj ne možete da se oduprete


IZVOR: Republika - 23.10.2020 | 11:16


Za jesenje dane najbolji slatkiš je kolač napravljen od jabuke i cimeta. Neodoljivog mirisa i ukusa koji trajno ostaje u našim sećanjima, još od detinjstva.

Foto: youtube.com/The Cooking Foodie

Foto: Ilustracija

Sastojci:

- 6 većih jabuka

- 2-3 kašike limunovog soka
- 160 g ovsenih pahuljica
- 200g brašna
- 150 g butera
- 150 g šećera + 1 kašika za preliv
- 1 kašičica cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na180 stepeni. Pleh za pečenje kolača obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer. U drugoj posudi izrendajte jabuke i dodajte sok od limuna.

 
$bp("Brid_03451739", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Za prvi sloj kolača sipajte 2 kašike hladnog putera, premažite dno, a zatim dodajte 3 do 4 kašike smese sa ovsenim pahuljicama. Lepo rasporedite i napravite podlogu, pa preko sipajte 1/3 smese od jabuka i limunovog soka. Tako ređajte još dva puta, smesa ovsenih pahuljica, jabuke, smesa sa ovsenim pahuljicama, jabuke, pa smesa sa ovsenim pahuljicama.

Kao poslednji sloj izrendajte 120 g hladnog putera i pospite kašikom šećera.

Pecite oko 35 do 40 minuta. Nakon pečenja kolač ostavite 20 minuta da se ohladi i onda poslužite.