(RECEPT) Ništa ukusnije od domaćeg jela: Sarme sa suvim rebrima kojima niko ne može da odoli


IZVOR: Stvarukusa, Republika - 14.09.2020 | 13:08


Uz sarmu možete poslužiti proju.

Foto: youtube.com/Natashas Kitchen

Foto: Ilustracija

Sastojci

- 600 g mlevenog mesa

- 200 g suve slanine

- 100 g pirinča

- 1 glavica crnog luka

- mast

- 1 glavica belog luka

- so

- mlevena crvena paprika

- tucana ljuta

- lovorov list

- zrna bibera

- mleven biber

- listovi kiselog kupusa

- 300 g suvih rebara

 
$bp("Brid_00088662", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Priprema

Na ulju propržite seckan crni luk, dodajte crvenu mlevenu  papriku, mleven biber, sitno seckan beli luk, malo ljute tucane paprike i sklonite sa šporeta. Dodajte mleveno meso i opran pirinač i sve dobro promešajte, pa sve zajedno malo propržite. Ubacite po želji 1. jaje. Listovima kupusa odstranite tvrdi deo i stavite na sredinu kašiku fila, pa rukama malo izdužite i savijte ivice kupusa, pa uvijte sarmu malo nadugačko. Ređajte u šerpu uz ivice uspravno i dobro pritisnite jednu uz drugu. U sredinu stavite isečena rebra i isečenu sredinu kupusa. Dodajte lovorov list i neko zrno bibera po želji. Pospite još malo tucanom paprikom i nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte oko 2,5 sata na tihoj vatri. Ukoliko je kupus prekiseo obavezno operite listove.