(RECEPT) Duh Italije na vašem stolu: Testenina iz jednog lonca sa mirisom limuna i bosiljka!


IZVOR: elle.rs, republika.rs - 07.09.2020 | 16:24


Za pripremu ukusne testenine ne treba vam mnogo vremena, namirnica ni kuhinjskih dodataka. Sjedinite češnjak, maslac, limun i bosiljak s testeninom po želji i napravite fini ručak za samo 15 minuta.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 225 grama sušene testenine
  • 500 ml pilećeg bujona
  • 4 češnja beog luka
  • 30 grama putera
  • 20 grama narendanog parmezana
  • 1 limun
  • nekoliko listića svežeg bosiljka
  • so i biber po želji

Priprema:

1. U većem loncu otopite puter i na njemu kratko propržite sitno naseckani beli luk. Dodajte so i biber po želji.

2. U lonac ulijte pileći bujon. Iscedite sok jednog limuna i dodajte narendanu koricu.

3. Ubacite testeninu, sve dobro promešajte, poklopite i pustite da se kuva na umerenoj temperaturi oko 10 minuta.

4. Na kraju kuvanja umešajte narendani parmezan i nekoliko listića bosiljka.