(RECEPT) Tajna savršenog testa za picu: 2 sastojka prave bitnu razliku


IZVOR: Republika - 18.08.2020 | 15:30


Dobra pica? Zna se – bogato filovana sa savršeno ukusnim i mekanim testom. Ali, često smo svedoci da testo jednostavno bude šuplje, bezukusno, žilavo i jednostavno pokvari čitav ukus ovog jako popularnog jela.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Recept za savršeno testo za picu je jednostavan i jeftin, a garantuje da će vaše testo uvek biti mekano, sočno i hrsakvo baš koliko treba!

Tajna se krije zapravo u grčkom jogurtu i još jednom netipičnom dodatku.

Grčki jogurt omiljen je širom sveta zbog svoje guste i kremaste teksture nalik na pavlaku, ali i zato što sadrži gotovo dvaput više proteina od klasičnog jogurta.

Potrebni sastojci:

- 200 grama brašna
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1/2 praška za pecivo
- 200 grama grčkog jogurta

 
$bp("Brid_97764578", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Priprema:

Pomešajte suve sastojke – brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.

Ovoj smesi dodajte grčki jogurt, dobro promešajte, pa mesite oko 5 minuta, sve dok ne dobijete čvrsto testo koja se lepi za prsti.

Testo razvucite na željenu debljine, filujte ga po želji, pa pecite picu na uobičajen način.

Savet :

Ako želite da testo bude izrazito hrskavo, razvite ga na pola centimetara debljine, pa ga stavite u prethodno zagrejanu rernu na temperaturi od 220 stepeni.