(RECEPT) Slast zagarantovana: Fantastična MILKA TORTA


IZVOR: serpica.net, republika.rs - 13.08.2020 | 12:01


Da li vam krene voda na usta istog časa kada neko spomene "Milka" čokoladu? Da, znamo, i nama isto takođe. U nastavku pročitajte recept, "Milka" torte koja će vam sa sigurnošću postati omiljeni slatkiš.

Foto: serpica.net

Foto: Ilustracija 

POTREBNO ZA 4 KORE:

  • 12 belanaca
  • 12 kasika secera
  • 200 gr mlevenih przenih lesnika
  • 2 kasike brasna

ZA FIL:

  • 12 žumanaca
  • 3 kašike brašna
  • 100 gr šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 litra mleka
  • 200 gr. milka čokolade sa seckanim lešnicima
  • 200 gr bele milka čokolade
  • 250 gr margarina
  • 500 ml. šlaga

PRIPREMA KORE:

Umutiti penasto 3 belanca, dodati polagano 3 kašike šecera uz mucenje.
Varjačom umešajte 50 gr. mlevenih lešnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu (26 cm), obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrejanoj rerni na 200 stepeni najviše do 4 - 5 minuta.
Tako ispecite još 3 kore.

PRIPREMA FILA:

Žumanca dobro umutite sa 100 gr. šećera.

3 pudinga, 100 gr.šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mleka. Ostalo mleko prokuvajte.
Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.

 
$bp("Brid_97319493", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});


Podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice milka čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu milka čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki deo dodajte polovinu margarina.

FILOVANJE TORTE:

Kora, tamniji fil, svetliji fil, lag -kora, tamniji fil, svetliji fil, slag -kora, tamniji fil, svetliji fil, slag - kora i dekoracija po zelji.

Prijatno!