(RECEPT) Tzatziki, preliv od koga roštilj postaje hrana bogova


IZVOR: Republika - 08.08.2020 | 09:34


Tzatziki ili grčka salata, vrlo je popularan preliv specifičnog i osvežavajućeg ukusa koji se najčešće koristi za meso pečeno na roštilju.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Postoje brojne varijacije spavljanja grčke salate, ali je samo jedan pravi način koji odiše onim istinskim šmekom.

Sastojci:

- 1 krastavac

-  200 g grčkog kiselog mleka ili jogurta

-  2 kašičice sirćeta

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 čen belog luka

- So, biber

- Mirođija

 
$bp("Brid_96879177", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Priprema:

Кrastavac, oljuštite ili ne, zavisi kako više volite I isecite na sitne kocke. Mirođiju i beli luk takođe isecite na sitno. Sve sastojke pomešajte u posudi odgovarajuće veličine i ostavite u frižideru 1 sat. Poslužite uz meso ili ribu, najbolje pečenu sa roštilja.