(RECEPT) Medena piletina u kori od dinje ili bundeve


IZVOR: serpica.net,republika.rs - 31.07.2020 | 11:13


Ukusno i zanimljivo. Meso pripremljeno u kori od dinje ili bundeve je sočno i aromatično.

Foto: serpica.net

Foto: Ilustracija

Sastojci 

  • kora od dinje ili bundeve 
  • oko 1,5 kg. do 2 kg. pilećeg mesa
  • 2 kašike meda
  • so
  • biber
  • ulje (ja sam stavila maslinovo)
  • peršunovo lišće
 
$bp("Brid_96193963", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Možete dodati začine (kari, čili, kurkuma, muskantni oraščić, luk crni ili beli. lovorov list...).
Meni je i bez začina super jer kora pusti svoju aromu.

Priprema:

Kora treba da je čitava, normalno je izdubite i sredinu iskoristite za drugi recept. Meso isecite na manje komade, začinite, pouljite, dodajte med i istresite u koru. Od drugog dela kore možete napraviti poklopac ili jednostavno prekriti folijom.

Pecite oko sat i po vremena, sklonite poklopac ili foliju pa nastavite peći još pola sata. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 - 220 stepeni. Servirajte u kori jer zaista je dekorativno, odozgo ukrasite peršunovim lišćem. Može uz razne priloge, riža, rižoto, krompir, salate...

Prijatno!