BLJAK, POSOLJENA LUBENICA! E, možda nije baš tako loše kao što mislite


IZVOR: Espreso, Republika - 30.07.2020 | 16:54


Ako do sada niste čuli za ovaj trik, verujemo kako ćete nam ubrzo biti zahvalni. Sama pomisao da se lubenica soli, mnoge ljude ostavlja u šoku.

Foto: pixabay.com

Lubenica (Arhiva)

Međutim, poslastičarka Nicole Weston iz Los Anđelesa otkrila je na svojoj web stranici zašto je ovo odlična kombinacija.

- Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljeni komad lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram probati tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu, zaista je bolja posoljena - napisala je ona.

 
$bp("Brid_96127630", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

Naime, so lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan ukus. So, takođe, potiče proizvodnju sline što lubenicu čini još sočnijom.

 
$bp("Brid_96127640", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po celom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, "ubiti" ćete njenu slatkoću i moraćete posegnuti za novim komadom.