RECEPT IZ RUSKE KUHINJE ZA BOLJU POTENCIJU: Čorba od majčine dušice utiče na muškost!


IZVOR: T. JOVANOVIĆ - 23.07.2020 | 00:25


Selen i molibden iz ove biljke povoljno utiču na potenciju i povećavaju nivo testosterona...

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Osetija je oblast u južnoj Rusiji koja se nalazi na Kavkazu. Prepuna je nepreglednih pašnjaka, pa su zato stanovnici Osetije veliki ljubitelji mesa. Štaviše, oni su ubeđeni da hrana od mesa povoljno utiče na muškost, dok nedostatak mesa može imati nepopravljive posledice.

Takav jedan afrodizijački specijalitet jeste i čorba od majčine dušice. Žene je vole jer se lako priprema, a u autentičnom obliku možete je probati i u Francuskoj, Italiji, Engleskoj, Kini i Kazahstanu, piše Raša bijond.

Recept za ovu čorbu vrlo je jednostavan, ali sadrži i malu tajnu. Naučnici je zovu Thymus Serpyllum, a u narodu je poznata kao majčina dušica. Ona raste na celom Kavkazu i tamo je veoma cenjena. Selen i molibden, koji se nalaze u majčinoj dušici, povoljno utiču na potenciju i povećavaju nivo testosterona.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci

  • 700 g govedine
  • 5 krompira
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • biljno ulje ili maslac
  • majčina dušica
  • svež peršun ili mirođija
  • so
  • biber

Priprema

Govedinu isecite na krupne kocke, stavite u hladnu vodu i pustite da proključa. Skinite penu, a zatim smanjite temperaturu. Penu je potrebno skidati sve vreme kako čorba ne bi bila mutna. Dok se meso kuva, očistite luk, sitno ga iseckajte i propržite na ulju. Šargarepu krupno isecite, kao i krompir. Luk, šargarepu, krompir i biber dodajte mesu. Kuvajte oko 10 minuta, pa dodajte sitno iseckan beli luk, peršun, mirođiju i, naravno, majčinu dušicu. Posolite po ukusu. Nakon od 15 do 20 minuta čorba će biti gotova.

Da biste pripremili savršenu čorbu za muškarca, isecite meso i krompir na krupnu parčad, skuvajte ih i dodajte majčinu dušicu.